پنجشنبه ۳ مهر ۱۴۰۴ - ۰۰:۲۷
نمایشگاه کتاب‌های حوزوی؛ فرصتی بی‌بدیل برای پیوند پژوهشگران، طلاب و ناشران

حوزه/ عضو کمیسیون تخصصی خواهران شورای عالی حوزه علمیه خراسان، با تأکید بر نقش بی‌بدیل نمایشگاه‌های تخصصی کتاب در ارتقای سطح علمی و فرهنگی حوزه به‌ویژه در میان طلاب خواهر، حضور فعال بانوان طلبه در این رویدادها را عاملی مؤثر در ترویج فرهنگ کتابخوانی در خانواده و جامعه دانست.

مریم احمدی طایفه، عضو کمیسیون تخصصی خواهران شورای عالی حوزه علمیه خراسان، در حاشیه دهمین نمایشگاه تخصصی کتب حوزوی و معارف اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، نمایشگاه‌های تخصصی کتاب را بستری ضروری برای پیوند میان طلاب، پژوهشگران، مؤلفان و ناشران دانست.

وی افزود: این نمایشگاه‌ها نه تنها محلی برای معرفی جدیدترین آثار علمی و پژوهشی است، بلکه فضایی برای ایجاد تعامل علمی و فرهنگی فراهم می‌آورد که در آن نیازهای مخاطبان و طلاب مستقیماً به ناشران و مؤلفان منتقل می‌شود.

احمدی طایفه تأکید کرد: چنین رویدادهایی موجب برنامه‌ریزی دقیق‌تر ناشران برای سال‌های آتی و پاسخگویی بهتر به نیازهای علمی حوزه خواهد شد.

حضور بانوان طلبه؛ عامل گسترش فرهنگ کتابخوانی

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به نقش ویژه بانوان، به‌ویژه طلاب خواهر و مبلغات، در ترویج فرهنگ مطالعه اظهار کرد: برخلاف تصور برخی که مطالعه در حوزه خواهران را محدود می‌دانند، بانوان حوزه با توجه به مسئولیت‌های خانوادگی و اجتماعی، ظرفیت بسیار بالایی برای گسترش فرهنگ کتابخوانی در خانواده و جامعه دارند.

وی با بیان اینکه رویکردهای نوین در تألیف کتاب‌ها متناسب با نیاز مخاطب امروز، انگیزه مطالعه را در میان بانوان افزایش می‌دهد، افزود: بانوان طلبه می‌توانند با بهره‌گیری از این منابع، جریان آگاهی و معرفت را به بطن خانواده منتقل کرده و به‌عنوان الگوی فرهنگی، نسل آینده را به مطالعه علاقه‌مند سازند.

کتاب؛ آرامشی در برابر هیاهوی فضای مجازی

احمدی طایفه با اشاره به چالش‌های فرهنگی ناشی از گسترش فضای مجازی گفت: اگر مادر خانواده زمانی را جایگزین استفاده از فضای مجازی برای مطالعه کتاب کند، این فرهنگ کم‌کم در کودکان نهادینه می‌شود. ارتباط با کتاب آرامشی عمیق ایجاد می‌کند، در حالی که وابستگی به فضای مجازی اغلب باعث افزایش تنش و اضطراب در خانواده است.

وی اظهار داشت: فرهنگ کتابخوانی از خانواده آغاز می‌شود و مادران به‌عنوان محور اصلی تربیت، نقش تعیین‌کننده‌ای در گسترش این فرهنگ دارند.

به باور وی، نمایشگاه‌های تخصصی کتاب می‌توانند به این روند شتاب دهند، چرا که علاوه بر معرفی منابع تازه، انگیزه‌ای جدی برای بازگشت به فرهنگ مطالعه فراهم می‌آورند.

این عضو کمیسیون تخصصی خواهران در پایان با قدردانی از نظم و کیفیت برگزاری نمایشگاه امسال نسبت به سال‌های گذشته، حضور ناشران حوزوی از شهرهایی مانند قم و تعامل آن‌ها با طلاب و پژوهشگران خراسان را فرصتی ارزشمند برای هم‌افزایی علمی و فرهنگی دانست و بر ادامه این روند تأکید کرد.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha